Voor honden in Belgisch Limburg verwijst Dierenliefde Limburg u graag door naar de website: DierenliefdeLimburgvoorBelgie.SimpleSite.com.

Voor een compleet overzicht van de asieldieren kunt u het beste kijken op de website of Facebookpagina van het dierenasiel zelf. Een overzicht van de dierenorganisaties in Limburg vindt u via: http://dierenliefdelimburg.123website.nl/407834476.

Onderstaand aanbod wordt met regelmaat bijgehouden om u zo up-to-date mogelijk te informeren. Mocht u toch onverhoopt onjuiste informatie aantreffen, dan kunt u contact met ons opnemen via: dierenliefde@hotmail.com.

Dierenliefde Limburg is niet verantwoordelijk voor de inhoudelijke informatie maar neemt de informatie zo zorgvuldig mogelijk over van de dierenorganisaties.

Voor het aanbod van Dierenasiel De Beestenboel te Weert, verwijzen wij u graag naar de Facebookpagina: https://www.facebook.com/pg/dierenasieldebeestenboel/photos/?tab=album&album_id=2095239617375252

Dierenasiel 'Op de Smakterheide' wenst geen honden op deze website te plaatsen en daarom verzoeken wij u vriendelijk voor het aanbod naar: http://www.smakterheide.nl/

 

Voor een volledig overzicht van de honden die een thuis zoeken via Dierenbescherming Limburg kijkt u het beste via: limburg.dierenbescherming.nl

 • Doc ZOEKT BAAS

  Doc is een vrolijke, blije jonge Staffordshire terrier van ongeveer 1 jaar oud. Hij is als vondeling in de opvang terecht gekomen en is nu op zoek naar een gouden mandje. Jammer genoeg weten ze in het asiel weinig van zijn achtergrond en wat hij meegemaakt heeft. Wat ze wel merken aan Doc is dat hij waarschijnlijk (nog) niet veel geleerd heeft. Dit betekent dat Doc een nieuw baasje zoekt die graag met hem aan de slag wil en het als een uitdaging ziet om Doc om te toveren in een goed luisterende hond. Het zal zeker een uitdaging zijn aangezien hij nu ook wel een beetje in de puberteit zit en het soms lijkt alsof hij niet goed hoort. Maar gelukkig is Doc wel gevoelig voor koekjes en lekkere stukjes worst. Ook is hij gek op spelen dus er zijn in ieder geval al genoeg motivatiemiddelen om hem nog dingen te leren. Verder is Doc een vriendelijke, en vooral energieke hond die houdt van wandelen en spelen en van bewegen.
  Hij is altijd vrolijk als hij mensen ziet en houdt van geaaid worden en van aandacht. Hij reageert tijdens het wandelen op andere honden. Hij gaat dan blaffen en trekken aan de lijn. Ook tijdens een kennismaking met een andere hond op de speelweide raakt hij erg opgewonden en reageert hij niet echt vriendelijk. Doc is op zoeken naar mensen met ervaring met honden die genoeg tijd hebben om met hem aan de slag te gaan. Denk je dat Doc een ideale match kan zijn? Stuur dan een mail naar limburg@dierenbescherming.nl en we nemen contact met je op.

 • Senior Astrid is GEADOPTEERD

  Astrid is een vrolijke Mechelse herder teef van 8 jaar. Haar baasje is op zoek naar een nieuw huis voor haar omdat hij door persoonlijke omstandigheden te weinig tijd voor haar heeft. Astrid is een vriendelijke, speelse herder die houdt van wandelen. Ze is altijd enthousiast als ze de riem ziet en weet dat ze mee kan. Ook wordt ze blij van spelen met de bal en apporteert als de beste. Ze kent de basiscommando’s en luistert redelijk goed. Ze kan een paar uurtjes alleen zijn en ligt bij haar huidige baasje dan heerlijk in haar eigen stoel. Tijdens het wandelen reageert ze meestal niet naar andere honden. Astrid zoekt naar mensen die meer tijd voor haar hebben en die graag een stuk wandelen en het ook leuk vinden om met haar te spelen. Astrid zoekt mensen die haar een een goed leven kunnen geven en haar nemen zoals ze is. Ben je op zoek naar een lieve metgezel en denk je dat Astrid de ideale match kan zijn? Stuur dan een mail naar limburg@dierenbescherming.nl

 • Aliya is GEADOPTEERD

  Deze Staffordshire dame heet Aliya en ze is 1,5 jaar. Ze is naar de opvang gekomen omdat haar baasje niet meer voor haar kon zorgen. Aliya wordt op dit moment nog behandeld voor een huidprobleem maar dit gaat zienderogen vooruit. Het kan wel zijn dat ze in de toekomst hiervoor onder behandeling moet blijven bij een dierenarts. Aliya is een enthousiaste, vriendelijke, energieke hond die gek is op aandacht en spelen. Ze houdt heel erg van rennen en van spelen met een touw. Soms kan ze van enthousiasme iets te druk zijn en heeft ze hier en daar wat sturing nodig in haar beheersing. Ze kan dan bijvoorbeeld tegen je opspringen. Ook kan ze met wandelen in het begin nog wat overenthousiast zijn en trekken aan de riem. Ze oefent aan een lange lijn en dat gaat heel goed. Ze heeft in een gezin met oudere kinderen (vanaf 15 jaar) geleefd en kon het hier goed mee vinden. Wel zoekt ze mensen die een beetje tegen een stootje kunnen want ze kan soms door haar blije enthousiasme nogal lomp uit de hoek komen. Aliya zoekt actieve mensen die veel met haar willen ondernemen. Een leuke cursus zou niet slecht voor haar zijn of in ieder geval ook een bezigheid waar ze genoeg energie mee kwijt kan. Misschien is speuren of fietsen ook wel leuk voor haar om te doen. Het zou een pre zijn als het mensen zijn die het ras al wat kennen of er in ieder geval al eens iets over gelezen hebben. Ben je op zoek naar een actieve, blije Staffordshire en vind je het niet erg om haar nog het een en ander bij te brengen? Stuur dan een mail naar: limburg@dierenbescherming.nl en kom kennismaken met deze leukerd. Let op mensen met ervaring en een tuin genieten de voorkeur!

 • Daddy is GEADOPTEERD

  Daddy is een Stafford reu van ongeveer 6 jaar oud. Hij is als vondeling in de opvang terecht gekomen en niet meer opgehaald door zijn eigenaar. Helaas weten ze in het asiel hierdoor niet zoveel van zijn achtergrond.
  Wat de medewerkers wel weten is dat Daddy een vrolijke verschijning is. Hij is helemaal gek op spelen maar kan wel soms een beetje te opgewonden worden van het spel. Dus beheerst spelen is wel nodig met Daddy.
  Wandelen doet Daddy ook graag en hij loopt netjes aan de lijn. Wel vind hij het fijn om een bal mee te nemen om in zijn bek te dragen de hele wandeling.
  We zijn voor Daddy op zoek naar ervaren honden mensen. Het liefst ook mensen die bekend zijn met het ras. Ben jij op zoek naar een kameraad en lijkt Daddy je een geschikte match? Stuur dan een mail naar limburg@dierenbescherming.nl

  Let op: Het is niet mogelijk om zonder afspraak naar deze hond te komen kijken. Om er zeker van te zijn dat jij en het dier een goede match zijn, nemen we graag de tijd om een uitgebreid en zorgvuldig kennismakingsgesprek met je te voeren. Wij verzoeken je vriendelijk om hiervoor een afspraak te maken door het sturen van een mail naar limburg@dierenbescherming.nl

 • Dirk IS GEADOPTEERD

  Deze 2-jarige Mechelse hebben ze in de opvang Dirk genoemd. Een stoere naam voor een stoere hond.
  Dirk is als gevonden hond in de opvang terecht gekomen en zijn eigenaar heeft hem niet meer opgehaald. Toen hij binnen kwam was hij best mager maar heel langzamerhand begint hij een beetje beter op gewicht te komen. In de opvang was hij de eerste dagen erg bang en afwachtend maar dat is inmiddels over. Dirk kent enkele commando's. Wel is hij soms snel hoog in zijn opwinding en kan hij hoog tegen je opspringen en soms in de riem happen. Maar als hij dan even gerend en gespeeld heeft op de speelweide en zijn eerste energie kwijt is, loopt hij redelijk goed mee aan de riem. Hij kan wel soms nog trekken aan de riem. Dirk is gek op spelen met een bal of een touw.
  Dirk is op zoek naar mensen die al wat ervaring hebben met Herders.Ben je op zoek naar een sportieve kameraad en heb je al wat ervaring met herders of andere honden? Stuur dan een mail naar limburg@dierenbescherming.nl.

 • Sjarel is GEADOPTEERD

  Deze lieve senior hebben ze in de opvang Sjarel genoemd. Hij is in de opvang terecht gekomen omdat zijn baasje is overleden. Helaas weten ze hierdoor niks van zijn achtergrond. Waarschijnlijk is hij wel al wat ouder en de dierenarts heeft hem geschat op 9 a 10 jaar.
  Sjarel is een vriendelijke, vrolijke, levenslustige Stafford. Hij is niet eenkennig en gaat met iedereen even graag wandelen. Hij loopt redelijk netjes aan de lijn en is nog best actief voor een oudere hond. Sjarel is op zoek naar een baasje die hem nog een paar mooie jaren jaar gunt en waar hij lekker zichzelf kan zijn. Ben je dus op zoek naar een lieve, wat oudere kameraad voor het leven en kun je hem bieden wat hij nodig heeft? Reageer dan door een mailtje te sturen naar: limburg@dierenbescherming en kom kennismaken met deze lieverd!