Wat u kunt doen als u een kat heeft gevonden?

*Neem contact op met het asiel en/of kattenopvang bij u in de buurt

*Registreer de gevonden kat bij www.binnenbeest.be (België) of bij www.amivedi.nl (Nederland)

*Plaats een advertentie in de lokale krant en/of hang een briefje op bij uw supermarkt in de buurt. Hang flyers op met de foto van de gevonden kat.

*Wilt u een kat toevoegen? Dan kunt u Dierenliefde Limburg een e-mail met gedetailleerde informatie en een foto sturen naar: dierenliefde@hotmail.com.

Hieronder vindt u een lijst met katten die gevonden zijn in zowel Belgisch als Nederlands Limburg.

Alvast bedankt voor het mee helpen om de gevonden kat terug bij het baasje te krijgen!

 • Gevonden in Stramproy op 11 november 2016

  Zwart/witte kat zonder chip gevonden in de
  Julianastraat te Stramproy.
  Kat droeg een bruin halsbandje en is erg lief. Meer info via: info@hellokatty.be of via een persoonlijk bericht via Facebook: https://www.facebook.com/HELLO-KATty-kittenopvang-388766907941177/?fref=ts

 • Gevonden in Hasselt (B) op 16 februari 2015

  Deze grijs getijgerde kat werd op 16 februari 2015
  gevonden in Hasselt, Belgisch Limburg, ter hoogte van kruising Kleine Ring met de Demerstraat.

  Als u dit dier herkent, neem dan a.u.b. zo snel mogelijk contact op via e-mail: fabienne.vandebeek@telenet.be ofwel telefonisch op GSM 0032 474 44 91 80.

 • Wie kent deze oudere dame?

  Wie herkent deze oude dame? Gezien haar hoge leeftijd en haar verzwakte conditie zou het fijn zijn als ze zo snel mogelijk terug kan naar haar vertrouwde omgeving.

  Wie herkent haar of weet wie haar baasjes zijn? Gelieve dan zo snel mogelijk contact op te nemen met Dierenasiel de Beestenboel te Weert: +31 495 563981.

 • Wie mist deze poes in de omgeving van Peer (B)?

  Half oktober is een kleine witte langharige poes met zwarte en bruine vlekken gevonden ter hoogte van de Grotstraat te Peer (B).

  Momenteel bevindt deze schoonheid zich in het Noodasiel te Lommel (B).

  In het asiel heeft ze de naam Oifa gekregen. Als haar baasje haar niet komt ophalen dan wordt ze binnenkort vrijgegeven voor adoptie". Is deze poes van u of u weet waar zij thuishoort? Neem dan a.u.b. contact op met het Noodasiel te Lommel tussen 14.00u en 18.00u met het telefoonnummer: 0032 (0)11 56 23 73 of via e-mail: noodasielnoordlimburg@gmail.com.

 • Gevonden te Maaseik (B)

 • Gevonden te Hasselt (B) op 15 december 2014

  Deze tijgerkat(er) met zwart/bruine rug is gevonden in de Paalsteenstraat te Hasselt op 15 december. De kat zat verdwaasd midden op de weg. Ze/hij draagt een zwarte halsband met rode letters. Geen adres noch telefoonnummer. De vinders vermoeden dat het een kater is. Zij/hij is erg rustig en helemaal niet schuchter.
  Kent u dit dier? Gelieve dan a.u.b. zo snel mogelijk contact op te nemen met het dierenasiel te Genk (B) via: 0032 89 35 70 09 (tussen 15u en 18u behalve op zon- en feestdagen).

 • Perzische kat gevonden in Sittard (N)

  Deze pers is gevonden op de Swienswei in Sittard (Nl) op 8 oktober. Hij is niet gechipt helaas.

  Herkent u deze kat of weet u wie de eigenaar is? Neem dan a.u.b.contact op met de meldkamer van de Dierenbescherming Limburg via 0900 700 9000. De eigenaar heeft 14 dagen de tijd om hem bij op te komen halen. Daarna wordt hij ter adoptie aangeboden.

 • Herkent u deze kat uit Beringen (B)?

  Deze Exotic in de kleuren
  blauw/wit is gevonden op
  22 oktober 2014 in Beringen, Belgisch Limburg.

  Kat is niet gechipt of getatoueerd. Het diertje is bij iemand thuis opgevangen en die persoon is naar de dierenarts geweest en heeft in de buurt flyers in de brievenbussen gestoken Tot nu toe heeft nog niemand gereageerd.
  Ze moet eigenlijk dringend weg omdat de vinder zelf al 2 katten heeft.
  Wie herkent deze kat? Gelieve contact op te nemen met telefoonnummer: 0032 476 321859 of via e-mail met Edith Edith Verlinden: verlinden.edith@telenet.be.

 • Gevonden op 1 oktober te Genk (B)

  Deze schattige kater, Europese Korthaar, is nog heel jong en is gevonden in Genk. Het tijgertje wordt geschat op
  10 weken.

  Als u dit dier herkent, neem dan a.u.b. zo snel mogelijk contact op via e-mail met Karen Broux: karen.broux@skynet.be.

Wie kent deze lapjeskat uit Rotem (B)?

Deze poes werd aangereden op 13 augustus in Rotem, Dilsen-Stokkem (B) en lag op straat met een open breuk. Vrijwilligers van VZW Zwerfkat in Nood II hebben zich onmiddellijk over het katje ontfermd en ondertussen is ze geopereerd. De lapjeskat doet het zeer goed ondanks dat ze het nu met een pootje minder moet stellen maar dat maakt haar zeker niet minder mobiel en lief! De kat wordt op 3 jaar geschat. Momenteel is Zwerfkat in Nood een zoektocht gestart naar de rechtmatige eigenaar. Als deze zich niet meldt vóór 30 september, dan wordt deze lieverd aangeboden voor adoptie. Meer info via Zwerfkat in Nood II: 0032 (0)495-285127

 

 • Gevonden rosse kater op 30 november 2013 in Hasselt (B)

  De gevonden kat heeft een versleten halsband met belletje aan welke oorspronkelijk blauw was. De kater is zeer aanhankelijk, maar dominant. De kat mist de voorste kleine tandjes, maar verder in goede conditie. De eigenaars of mensen die weten van wie deze mooie lieve kat is, kunnen contact opnemen via: 0032 11 226499.

 • Gevonden wit zwarte kat te Maastricht (Nl)

  Deze kat is gevonden ter hoogte van de Rijksweg in Maastricht op 1 juni 2014. Meer informatie via: 0031 88 0064639
  of via e-mail:
  maastricht@amivedi.com.

 • Gevonden zwarte kat(er) op 5 juli 2014 te Hasselt (B)

  Deze zwarte kat(er) zit al bijna 2 weken bij een familie in de tuin te Hasselt (B). In de zon zie je een wat bruine schijn in zijn vacht. Hier en daar een wit haartje in nek en schoudergebied. Ook is er een klein stukje uit het rechteroor. De kat is heel sociaal dus waarschijnlijk is ze aandacht gewend. Hij/zij komt voortdurend om aandacht vragen en aan de deur miauwen dus de familie waar de kat nu is, wil graag via deze manier de eigenaar(s) opsporen.

  Als u dit dier herkent, neem dan zo snel mogelijk contact op met Sara Jans via het GSM-nummer: 0032 473810248 of e-mail naar: pluisje_83@hotmail.com.

Registreer je vermiste huisdier:

Belgische databank: www.binnenbeest.be

Nederlandse databank: www.amivedi.nl